2012. január 4., szerda

Álomvilág

Az emberek nagy része hatalmas álomvilágban él, de sajnos sok olyan is van közöttünk, aki még ennél is nagyobb álmokba ringatja/ringattatja magát.
Alapjáraton meg vagyunk vezetve, el vagyunk altatva a nagyhatalmak, az egyházak által és nagyon kevesek ébrednek tudatára annak, hogy cselekedni kell a saját jólétünk érdekében.
Sajnos egyre többen próbálják kivonni magukat a pénz uralta világból oly módon, hogy álomvilágokat építenek maguk köré. Ezzel semmi baj nem lenne, ha bizonyos határok között mozogna, de amikor már azt látni, hogy ezzel többet ártanak saját maguknak, mint használnak, akkor már nagyon elgondolkodtató, hogy mitől is alakul ez ki.

Sokan egész kicsi gyermek korukban figyelemhiányban szenvednek. Ez függ a családtól, a körülményektől, az egyéniségtől, rengeteg dolog befolyásolja. Ezek a gyerekek a mai világban természetesen a tv-t és a különféle jól kitalált agymosó médiákat, idióta erőszakos meséket, filmeket részesítik előnyben.
A mai világban egyre több a hiperérzékeny gyermek, akik különleges figyelmet, bánásmódot igényelnek. Ha ezeket nem kapják meg, elindulnak a gyönyörűen kialakított álomvilág felé.
Hogy ez mit takar?
Mindenkit érdekel a Földön kívüli élet. Miért is ne? Nagyon izgalmas és érdekes egy másik világban lévő élet felkutatása. Rengeteg könyv íródott ezekről a dolgokról, rengeteg film készült belőle és manapság egyre több érdekes dolgot lehet hallani.
Ezek a gyerekek felnőtt korukra odáig jutnak, hogy minden, ami érdekes és kitűnik a nagy közömbös semmiből, izgalmassá válik, elkezdenek furcsa dolgok történni, amik valójában nem furcsák, de számukra annak tűnik és minden egyes momentumhoz társítanak egy különleges jelenséget.
Sok esetben ezen jelenségek tévesen megítéltek, semmi közük nincs a valósághoz. A baj akkor kezdődik, amikor ezek az álomvilágok annyira mélyen érintik az illetőt, hogy átmegy önbecsapásba a dolog.
Nagyon sok embernek van spirituális képessége, meglátása, de ezek nem összekeverendők!
Elkezd hinni egy ideológiában ugyanúgy, mint a különféle vallások megszállottjai és természetesen vonzza maga köré a hasonló embertípusokat, akikkel együtt nagyon szépen, tökéletesen egyetértenek a butaság terjesztésében. Az a jó és tökéletes, amit mi csinálunk címszóval.
A legnagyobb baj ott van, amikor a külvilág már nem számít, bárki bármit mond, az rosszat akar és hülyének néz.
Ezek az emberek teljesen kifordulva önmagukból eltaszítják a környezetüket, eltapossák azokat az embereket, akik régen sokat jelentettek nekik és elszigetelik magukat a külvilágtól, csak a "szektájuknak" és a szertartásaiknak élnek.
Elkezdenek olyan étkezési szokásokat bevezetni az életükbe, ami nem éppen egészséges, ha máról holnapra csinálják. NEM SZABAD A SZERVEZETEDTŐL HIRTELEN MEGVONNI A TÁPANYAGOKAT, mert elég súlyos következményei lehetnek! Akinek a szervezete ahhoz van hozzászokva, hogy születésétől fogva nem eszik bizonyos tápanyagokat, mással pótolja, az nem ugyanaz, mintha én kitalálom, hogy ma még eszem mondjuk sajtot, holnap már semmilyen tejterméket. Ez a lehető legnagyobb butaság, amit elkövethetünk a testünkkel szemben, főleg, ha egyszerre sokféle tápláléktól tartjuk távol magunkat hirtelenjében. Ezek a zöldségek és gyümölcsök, amiket manapság veszünk a boltokban, nem rendelkeznek olyan mennyiségű vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amire a szervezetnek szüksége lenne. Igaz, hogy mindennek van helyettesítője, de arra rá kell szoktatni magunkat szépen lassan.
Saját példámból tanulva, mikor megállapították, hogy allergiám van a búzalisztre, hagymafélékre, paradicsomra, élesztőre, csokoládéra és a citrusfélékre, az erősebb fűszerekre, gyakorlatilag olyan dolgokra, amik a mindennapi étkezésünk részei, azonnal felhagytam ezen dolgok evésével.
Eleinte tök jól éreztem magam és semmi baj nem volt azokkal az ételekkel, amiket ettem, aztán 3 héttel később elkezdődtek a bajok! Az összeesés határán álltam, fájt a hasam, szúrt a mellkasom, szédültem és alig álltam a lábamon, mert kevés volt a testemnek, amit kapott! Hozzá volt szokva a "normális" étkezéshez, amit az anyatejtől megvonás után követtem. Majdnem kirúgtak miatta a munkahelyemről. Hetekbe telt, mire újra a talpamra álltam és a mai napig is eszem multivitamint ásványi anyagokkal, amikor úgy érzem, hogy kevés jutott be az étkezések során. 
Egyáltalán nem játék az ilyen! Jó lenne, ha minél többen fordítanának rá nagyobb figyelmet és nem valami elmebajos hülye könyvre vagy reformmédiára.
Rengeteg ember szidja a természetgyógyászatot, az alternatív gyógymódokat, mert sok ilyen álmokban élő ember dolgozik ezen ágazatokban, akiknek megvan az úgymond "bibliájuk", amiből a sületlenségeket összekreálják és sajnálatos módon még több olyan ember van, aki segítségre vágyik és elhisz mindent, amit mondanak neki, csak jobban legyen. Értem ezen, egyél csírát, meggyógyulsz! Aztán a következő, hogy meggyógyítalak! 
A természetgyógyász nem orvos! Ő terapeuta vagy ha úgy jobban tetszik tanácsadó.
A legfontosabb, csak hogy mindenki tisztában legyen vele, a betegségeinket mi kreáljuk és csakis mi tudjuk gyógyítani segítséggel vagy anélkül. 
Ha odafigyelünk a helyes táplálkozásra, az csak hasznos és jó, de mértékletesen szabad mindent csinálni. Ha nem szeretnél húst enni, egyél tojást, sok tejterméket és helyettesítsd szójával. Ez csak egy példa volt, hiszen, mint fentebb írtam, mindennek megvan a helyettesítője, de csak ésszel lehet rá áttérni. 
Adhatnak bármilyen méregdrága és szuper jó gyógyszereket az orvosok, ha mi nem szeretnénk egészségesek lenni, elhagyjuk magunkat és eltoljuk a jót, akkor lehet bármilyen jó orvos, gyógyszer, vagy alternatív gyógymód, akkor sem leszünk jobban.
Az alternatív gyógymódok nagy része energiagyógyászat, vagyis a negatív hatások egyensúlyba tétele a pozitívval, ami tökéletesen működik, ha a kliens is együtt akar működni. Ha már testünk energiái egyensúlyban vannak, kialakult a test-lélek-szellem egyensúlya is, akkor jó eséllyel elérhetjük, amit szeretnénk.

2 megjegyzés:

 1. :) Jól írtad, teljes az egyetértés! :)
  És tényleg, nemrégiben én is találkoztam ilyen álomvilágban élő emberkével... :P

  Egyetlen kiegészítéssel hadd éljek! A fehérjékről és a helyettesítésről csak annyit szeretnék mondani, hogy még az sem biztos, hogy teljesen normálisan működik, mellékhatásoktól mentesen, hiszen kémiailag/anyagszerkezetileg/felépítésében egy tojásfehérje teljesen különbözik egy tejtermékben, vagy húsban megtalálható fehérjétől. ( linkelhetném, hogy http://hu.wikipedia.org/wiki/Protein és innen még mehetnénk tovább is...)
  De alapvetően így van, bizonyos mértékben fel lehet cserélni a beviteli oldalon a dolgokat, viszont akkor egyéb kiegészítésekre van szükség, és igen, ahogy írtad, fokozatosságra, és lépésről-lépésre történő átállásra. (Nem kötekedni akartam, csak most itt így kémiai szemszögből nézve a dolgokat megütötte a szemem a dolog.) :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépen köszönöm a javítást! :) Azt csak példának szántam, de totálisan egyetértek. :)

  VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések