2012. május 3., csütörtök

"A lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekből." Richard Dawkins

Hogy mit is jelent valójában az idézet? Vagyis inkább, hogy mi a célom vele?

Rengeteg "alvó" ember, (azért írtam így, mert ezalatt olyan emberekre gondolok, akik csak a szűk falak közé zárt, lebutított tudományok hívei, amiket a nagyhatalmak nyomnak) akik úgy gondolják, hogy bár életükben volt pár rossz dolog, mivel a jelenlegi életük tökéletes, semmi okuk arra, hogy a lelkük beteg legyen.
 Nos ez nem ettől függ!

Az embert akár saját életében, akár generációs minták által olyan stresszhatások érik, amiknek a meglétéről is kevesen vannak tisztában, pedig mindenkiben benne van. Ezek jelentkezhetnek különböző viselkedés mintákban vagy akár betegségek által is. Természetesen ilyen jellegű problémáink akkor kerülnek előtérbe, mikor a legkevésbé sem érezzük magunkban a nyugtalanságot, mikor semmi okunk nincs aggodalomra semmi miatt, egyszerűen jól éreznénk magunkat és valami mégis megakadályoz.
Sokan, eleinte az orvosoknál keressük/kerestük a válaszokat a megmagyarázhatatlan betegségekre, rosszullétekre és válasz nem sűrűn van, csak a gyógyszerek, amik ez esetben csak felületi megoldást jelentenek, ameddig alkalmazzuk, hatnak, utána minden a régi.
Van más út is, amelyre a saját magunkkal való szembenézés adja meg a választ. Ez talán az egyik legkegyetlenebb módszer, mert nagyon fájó dolgok jönnek elő, de az egyik leghatásosabb forma is egyben.
Bizonyos generációsan halmozott betegségek és viselkedés minták mind megállíthatók, hogy ne cipeljük őket tovább. Ezekre viszont csakis mi magunk vagyunk képesek!
Hogyan is működik mindez?

Szembe kell néznünk magunkkal,generációinkkal és fel kell térképezzük, milyen érzelmek húzódnak meg a probléma mögött. Ezen érzelmek megértésével, így a probléma más szemszögből való megközelítésével teljesen más hozzáállást kölcsönöz részünkről, képesek leszünk békét találni legbelül.

Problémáinkra a megoldást nem anyagi helyzetünk vagy éppen teljes jólétünk fogja megadni. Nem számít, hogy az életben milyen szerencsések vagy éppen szerencsétlenek vagyunk, csakis az számít, hogy mi uralkodik bennünk, belső béke vagy belső feszültség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések