2011. október 24., hétfő

Az allergiáról

Sokan találgatják, mitől lesz egy ember egyik napról a másikra allergiás. Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy az allergiás tünetek párhuzamban állnak az érzelmekkel.

 Mi is az allergia?
Allergiáról beszélünk, ha a szervezet képtelen alkalmazkodni egy anyaghoz, avagy szituációhoz, élethelyzethez, személyhez, stb... Ez az alkalmazkodási képtelenség legtöbbször a kollektív tudattalanból származó dimenzióminta hatására alakul ki. Nem csak valamilyen anyagra lehetünk allergiásak, mint pl a pollen, az ételek, fémek, melyekről általánosságban hallani lehet, hanem bármely gondolatra, szituációra, és az ezekhez kapcsolódó érzelmekre is. Mindezek a gondolatok, szituációk és érzelmek nemcsak a mi életünkből származó traumákhoz kapcsolódhatnak, hanem a család generációs vonalán átszivárgó, meg nem oldott problémák is megjelenhetnek a mi életünkben, mint allergia.
A TEK (Transzgenerációs Epigenikus Kineziológia) szakemberei letesztelték, hogy a búzaallergiához*  a Szívcsakra blokkját mutatta az izomteszt, ezen belül a Meridiánóra tesztje a Máj meridián blokkját. A csakrák olyan energiaközpontok, ahol testünk energia eloszlása a szokásosnál sűrűbb. A Védikus tanítások szerint a három fő nádi (energia csatorna) kereszteződésében találhatók a csakrák. A csakra szó kereket jelent, ami utal ezen központok alakjára. Fizikai törvényszerűség, hogy az energia nem vész el,  csak átalakul. Az Univerzum energiáit a testünk számára hasznosítható energiává a csakrák alakítják át, de az út kétirányú, a testünk energiáit is ezeken a központokon keresztül sugározzuk ki a környezetünkbe. Fontos, hogy ezek az energiakapuk kiegyensúlyozott  működésűek legyenek, hiszen elhelyezkedésük mentén ellátják szerveinket is energiával, mindemellett érzelmek is kapcsolódnak hozzá érzelmek is.

Hogyan lehet az, hogy érzelmeink tárgyakhoz vagy anyagokhoz kapcsolódnak, és különböző testi reakciókat váltanak ki?

A működési mechanizmusra a stresszkutatások adják meg a választ. Amikor valamilyen trauma ér minket,  a szervezet immunrendszere kibillen egyensúlyából, működése csökken. Ebben az állapotban megváltozik a szervezet reakcióképessége. Elménk, mint egy memóriakártya elraktároz mindent, így a trauma által kiváltott érzelmet is, ami összekapcsolódik azzal az anyaggal, vagy helyzettel amiben éppen megtörténik velünk az esemény, vagy amit szimbolikusan a helyzethez kapcsol.
Később, a hasonló szituáció tudattalanul ismét előhívhatja a korábbi trauma alatt átélt érzelmeket, immunrendszerünk újra kibillen egyensúlyából, és érzékenyebben reagál. Minél többször történik ez meg velünk, annál nagyobb lesz az érzékenység.

*búzaallergia nem azonos a glutén allergiával! A búza is a glutének közé tartozik, de csak egy fajtája. Rengetegen keverik. Glutén a rozs, az árpa és a zab is. A legtöbben, akik gluténérzékenynek vannak titulálva valójában csak a búzát nem bírják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések