2011. november 18., péntek

Választás!

Úgy döntöttem, ma a választásról fogok írni. Nem a politikai értelemben vett választásról, hanem arról a választásról, ami a blogger és a honlapom címét is takarja.
Life is your choice avagy Te rendelkezel az életed felett, Te választod az utad, ezt akarja jelenteni, mint ahogyan a választás a kezedben van. Hiszen bármennyire hihetetlennek is tűnik, bármennyire gáz is egy bizonyos helyzet, és azt gondolod, el is könyveled magadnak, hogy nincs választás, de igen, választás mindig van! Aki választ, az pedig Te magad vagy!
Választhatod magadnak a stresszt, a szorongást, elnyomást és választhatod a kiegyensúlyozott és nyugodt életet is bármilyen helyzetben.
Munkám, a kineziológia is erről szól.
Sok esetben a gyermekkori élmények hatására belekeveredünk olyan helyzetekbe, kapcsolatokba, amelyekkel nyűgöt csinálunk saját magunknak. Csakis azért választjuk ezeket, mert úgy gondoljuk, hogy ez lesz számunkra a legjobb döntés. Sokan keresik a boldogságot és nem hisznek a megtalálásában, ezzel azt választják, hogy boldogtalanok. Bármilyen kapcsolatba is keverednek, rosszul érzik magukat egy idő után, nem szállnak ki belőle, mert a megszokás és a ragaszkodás még ott van. De mihez is ragaszkodunk tulajdonképpen? A boldogtalansághoz? Egy rossz kapcsolathoz?
Nincs rá válasz....
Ha gyermek korodban nem kaptál valakitől kellő szeretetet, akitől szerettél volna, akkor viszed tovább magaddal felnőtt korodra is. Tehát ha egy kislány megfosztottnak érezte magát az édesanyja szeretetétől, akkor felnőtt korában is nagy valószínűséggel vonzani fogja a hasonló kapcsolatokat, ahol ő csak egy "eszköz" lesz a férfi számára. Mivel betegesen keresi a boldogságot, a szeretetet, minden jó pillanathoz ragaszkodik, így nehezen válik meg a partnertől, aki már szinte akár porba is tapossa anélkül, hogy észrevenné. Ilyenkor jön a következő felvetés, hogy rosszul vagyok, nem tudom, mi a jó és nincs választásom. Ez a rossz beidegződés! Választás van! Te választod, hogy milyen emberrel élsz együtt, te választod a munkádat, a hivatásodat. Ha nem tetszik, akkor azt választottad, hogy nem tetszik.
Sajnos ez egy ördögi kör, mert egészen addig kíséri az illetőt a hasonló helyzetek bevonzása, ameddig le nem küzdi a saját félelmeit, fájdalmait és a fájdalomtól való félelmeket. Amint ezeket megszakítja magában és elkezdi pozitívan látni saját helyzetét, ki tud lépni az állandó körforgásból.
Hogy egyedül csinálod-e végig egyensúlyod kialakítását, az is a Te választásod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések